Toti Discography Concerts Agenda Press Photos Contact Videos CD-Shop
TOTI SOLER - MÉS DE 50 ANYS
 

Com el vi anyenc, el sabor, el gust i l’aroma de l'art de Toti Soler romanen com un pòsit d’emoció i expressivitat que continua aclaparant els sentits de l’espectador de manera indefugible i perenne. Si bé és cert que Toti Soler és conegut pel gran públic en gran part per ser un mestre posant música a la veu dels poetes i per les seves col·laboracions amb grans cantautors dels Països Catalans, no és menys cert que la major part de la seva creació musical estrictament guitarrística roman desconeguda o només està a l'abast dels seus seguidors més fidels i melòmans. TOTI SOLER "MÉS DE 50 ANYS" dóna a conèixer més i millor la seva inestimable obra: tan mediterrània, tan contemporània, tan universal.

POETES Elles tenen la paraula
 

Recital que posa veu i música a la poesia de dones que han esdevingut clàssiques catalanes contemporànies. La força i la diversitat dels versos de Maria Antònia Salvà, Maria-Mercè Marçal, Clementina Arderiu, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Marta Pessarrodona, Teresa Pasqual, Cèlia Sànchez-Mústich, Vinyet Panyella, agafen ara una nova dimensió: un captivador contrast artístic i interpretatiu a través de la veu inconfusible i plena de matisos de Joan Massotkleiner i la sempre sensible, emotiva i transparent guitarra del mestre Toti Soler.

L'OVIDI, POEMA SENSE ACABAR
 

2015 fou el vintè aniversari de la mort de l'Ovidi Montllor. Tristíssima efemèride que dugué a Toti Soler a la creació d'aquest muntatge poètic/musical per reviure el llegat artístic i moral d'aquell que feia tremolar de tanta tendresa, de tanta duresa, de tanta esperança i tanta amargor. I així, els més de vint-i-cinc anys de mútua admiració, de mútua entrega, de mútua meravella per la veu i els dits de la música, fan sorgir el recital "L’Ovidi, Poema sense acabar", al·lusió metafòrica al títol del poema de Salvat-Papasseit a qui l'Ovidi i en Toti van posar veu i música junts i per separat: una vida i una obra inacabades prematurament; un artista que ens va deixar massa aviat. Un cop més Toti Soler és l'eco transparent i imprescindible d'aquell que lligava cartes i roses i oferia a l'amic els reis i els asos de la més franca i lleial aliança artística i personal. L’amic poeta, actor i cantant d’Alcoi que ara reviu a través de la paraula de l’actor Joan Massotkleiner i de la veu de la cantant Gemma Humet, embolcallats ambdós per tota la sensibilitat apresa i compresa damunt versos de poetes transformats en cançons perennes i mot punyent.

LLULL - MÍSTICA I FAULA
 

Recital que ret homenatge al set-centenari de la mort de Ramon Llull. La paraula de Joan Massotkleiner i la guitarra de Toti Soler s’endinsen en l’obra lul·liana a través d’una acurada selecció d’aforismes místics del Llibre d’Amic i Amat (edició de Joan Gelabert) i de faules prosaiques del Llibre de les Bèsties. Una forma sensible, amena i desinhibida de copsar la bellesa i el sentit moral, humà i espiritual d’una petita part de la gran obra literària lul·liana.

SATÍRICS (Antologia Bufa de Pere Quart)
 

Pere Quart és un dels grans poetes satírics de la literatura catalana del segle XX. La poesia d'intencionalitat satírica i irònica, sovint sarcàstica, domina al llarg de tota l'obra de l'autor, definint-la com una de les constants que l'expliquen millor. Amb el propòsit de remarcar aquesta constant, Joan Oliver acariciava la idea, durant els últims anys de la seva vida, de fer una “antologia bufa” de Pere Quart, la qual es convertí en el seu testament poètic. Un testament que ara esdevé paraula i música vives de la mà de Joan Massotkleiner i Toti Soler encetant la seva particular senda a través de la poesia satírica catalana amb el seu primer SATÍRICS. Versos, guitarra i cançó tot resseguint les millors pàgines de la magnífica Antologia Bufa de Pere Quart (Tria de Joan Oliver), i tot commemorant el 30è aniversari de la mort del genial poeta.

EL POEMA DE NADAL DE J.M. DE SAGARRA
 

El Poema de Nadal és, indiscutiblement, una de les obres poètiques que ha gaudit d’una major popularitat. Josep Maria de Sagarra va donar a aquesta tradició el seu toc personal i va aconseguir que la seva creació fos tot un èxit des del mateix moment en què va veure la llum l’any 1931. Joan Massotkleiner i Toti Soler posen veu i música a aquesta obra mestra que s’ha convertit en un poema emblemàtic, del qual molts catalans se saben de memòria llargs fragments i que es recita arreu del país en les festes nadalenques. L'Estrella, El rabadà, El camí, El noi de la mare i El Cant final, prenen ara una nova i exquisida dimensió artística plena de sensibilitat i emotivitat.

INTENSAMENT VINYOLI
 

"Intensament Vinyoli" és una meravellosa confluència de música, poesia i cançó que ret homenatge al centenari del naixement de Joan Vinyoli, figura capdal de les lletres catalanes. L'exquisida i càlida guitarra de Toti Soler es combina amb la paraula intensa i punyent de l’actor Joan Massotkleiner endinsant-se en un recorregut únic i vibrant pels infatigables versos de l’excels poeta. Acompanyat de la deliciosa veu de Gemma Humet, Toti Soler reviu els 12 poemes musicats pel seu pare, Jordi Soler Bachs, que han esdevingut cançons, algunes d’elles presents a la seva trajectòria discogràfica i musical i d’altres recuperades amb motiu exprés de tan assenyalada commemoració.

EL MÓN PERDUT DE SALVADOR ESPRIU
 

Joan Massotkleiner i Toti Soler proposen una lectura musicada de quatre contes de Salvador Espriu: Mariàngela l’herbolària, Barris baixos, Tereseta-que-baixava-les-escales i Sembobitis. La guitarra de Toti Soler crea una atmosfera diferent per a cada conte, perfectament acordada amb les paraules de l’actor. El resultat és un Espriu tan incisiu com sempre, i alhora poètic tant en prosa com en vers. "El món perdut de Salvador Espriu" és el d’abans de la guerra, però també el dels seus contes, que van quedar ocults darrera la poesia. Els contes triats per Massotkleiner configuren un itinerari narratiu que passa per l’elegia, l’humor, el drama i els jocs metaliteraris. La guitarra de Toti Soler posa de relleu la música de les paraules.

SÍLVIA PÉREZ CRUZ I TOTI SOLER
 

Els veritables artistes són els qui fan del seu art la seva realitat. Que encara no faci un any que en Toti Soler i la Sílvia Pérez Cruz coincidissin en un escenari no és altre certesa que la realitat, que a vegades l’encerta, es deixa compartir. Podríem dir que ambdós fan música però seria més cert dir que ambdós són la Música. El llarg i fecund camí del Toti, corredor de fons inabastable, i la llum prodigiosa de la veu de la Sílvia Pérez Cruz, tota ella futur, ens donen una de les plenituds i concordances més meravelloses i sinceres. L’un a l’altra s’ofereixen la llibertat i el vol de tots els ritmes i a tots els qui els sentim, ens naixen ales. I potser per aquella màgica profecia dels poetes, en veure’ls i sentir-los repetim dins nostre el vers aprés i ara del tot comprès....”m’exalta el nou / m’enamora el vell”. Exaltats i enamorats romandrem per sempre després d’escoltar-los.

 
Top of Page