Toti Discography Concerts Agenda Press Photos Contact Videos CD-Shop
PETITA FESTA
 

Toti Soler i Gemma Humet presenten Petita Festa: música i poesia en la seva màxima expressió fruit de 8 anys de col·laboració artística contínua. Una forma personal sensible i profunda de compondre, interpretar i posar veu als poetes a través del seu univers de guitarra i cançó: Papasseit, Ovidi Montllor, Mª Mercè Marçal, Vinyoli, Vian & Vence, Brel, Léo Ferré, Brassens, entre d’altres. Una petita gran festa per als sentits.

ELS DITS DE LA MÚSICA
 

Si bé és cert que Toti Soler és conegut pel gran públic en gran part per ser un mestre posant música a la veu dels poetes i per les seves col·laboracions amb grans cantautors dels Països Catalans (on destaca per sobre de totes el seu periple de 24 anys amb Ovidi Montllor), no és menys cert que la major part de la seva creació musical estrictament guitarrística roman desconeguda o només està a l'abast dels seus seguidors més fidels i melòmans. ELS DITS DE LA MÚSICA dóna a conèixer més i millor la seva inestimable obra: tan mediterrània, tan contemporània, tan universal. En solitari, o acompanyat del seu Trio o Quartet, ens mostra la faceta més prolífica de la seva música que molts han batejat com Guitarra Catalana: una denominació del seu estil caracteritzat per una fusió única de diferents tècniques guitarrístiques i formes musicals –clàssic, folk, jazz, flamenc, guitarra sud-americana, músiques orientals, etc.-. Un captivador recorregut pel seu exquisit univers musical (personal, sensible i profund) a través de les seves composicions més recents i d'una selecció dels millors temes que ha escrit durant els més de cinquanta anys de dedicació a la guitarra i a la composició.

POETES Elles tenen la paraula
 

Recital que posa veu i música a la poesia de dones que han esdevingut clàssiques catalanes contemporànies. La força i la diversitat dels versos de Maria Antònia Salvà, Maria-Mercè Marçal, Clementina Arderiu, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Marta Pessarrodona, Teresa Pasqual, Cèlia Sànchez-Mústich, Vinyet Panyella, agafen ara una nova dimensió: un captivador contrast artístic i interpretatiu a través de la veu inconfusible i plena de matisos de Joan Massotkleiner i la sempre sensible, emotiva i transparent guitarra del mestre Toti Soler.

D’HAMBURG A ANTIBES (Vicent Andrés Estellés)
 

Ja fa 25 anys de la mort de Vicent Andrés Estellés, el poeta més gran que ha donat el País Valencià des del segle XV, època d’Ausiàs March, fins a l’actualitat. Per commemorar-ho, Joan Massotkleiner i Toti Soler presenten "D’Hamburg a Antibes", un viatge poètic i musical a través del diàleg entre el vers excels d’Estellés per boca de la veu punyent de Massotkleiner i, com el mateix poeta definia, "lluminós i terrible, Toti Soler i la seva guitarra, tota de llum i de tendresa, de delicadesa, d'aigua". Hamburg és precisament un recull dedicat a Ausiàs March on Estellés sap afirmar-se des de la creació i la recreació com a poeta modern que ja ha pres consciència de l’extraordinària qualitat i originalitat que ateny la seva poesia i que fa d’ell un clàssic per a les noves generacions. Antibes és un recull de tres seccions que pretén ésser el reflex textual del tríptic de Picasso La guerre et la paix (1959) de la capella romànica Sainte-Anne de Vallauris, que certs poemes de Paul Éluard evoquen. Ambdues obres són, doncs, ficcions poètiques on Estellés desplega múltiples tècniques intertextuals que activen una quantitat extraordinària de correspondències entre escriptors i artistes.

PESSOA
 

Els heterònims, a diferència dels pseudònims són personalitats poètiques completes:
identitats, que, en principi falses, es tornen veritables a través de la seva manifestació artística pròpia i diversa de l'autor original. Pessoa no escrivia "la seva" pròpia poesia, sinó la poesia de diversos autors ficticis, diferents en veu, estil i maneres. Els heterònims que va crear són portuguesos, anglesos i francesos. Són poetes, contistes i assagistes. Fernanado Pessoa va ser tots i cada un d'ells. Amb PESSOA la veu de Montse Vellvehí i la guitarra de Toti Soler s’endinsen a l’obra d’Alberto Caeiro -el poeta bucòlic- i Álvaro de Campos -el poeta futurista-. Un joc teatral amb veus-personatges lírics i amb inquietuds existencials alhora, tant oposades com complementàries. No sense raó s’ha anomenat Pessoa el poeta dramàtic o el poeta filòsof.

JOSEP PLA
 

Toti Soler i Joan Massotkleiner -dos empordanets contemporanis de Palau-Sator i Torroella de Montgrí respectivament- s'endinsen en l'univers literari planià, tan ple d'intel·ligència poètica i modernitat literària. Un deliciós recorregut per la Vila, el Mar i la Terra de “L'Empordà petit”, tant estimat per l'escriptor palafrugellenc, a partir d'una selecció de textos de El pagès i el seu món, El carrer estret i Aigua de Mar.

LLULL - MÍSTICA I FAULA
 

Recital que ret homenatge al set-centenari de la mort de Ramon Llull. La paraula de Joan Massotkleiner i la guitarra de Toti Soler s’endinsen en l’obra lul·liana a través d’una acurada selecció d’aforismes místics del Llibre d’Amic i Amat (edició de Joan Gelabert) i de faules prosaiques del Llibre de les Bèsties. Una forma sensible, amena i desinhibida de copsar la bellesa i el sentit moral, humà i espiritual d’una petita part de la gran obra literària lul·liana.

L'OVIDI, POEMA SENSE ACABAR
 

2015 fou el vintè aniversari de la mort de l'Ovidi Montllor. Tristíssima efemèride que dugué a Toti Soler a la creació d'aquest muntatge poètic/musical per reviure el llegat artístic i moral d'aquell que feia tremolar de tanta tendresa, de tanta duresa, de tanta esperança i tanta amargor. I així, els més de vint-i-cinc anys de mútua admiració, de mútua entrega, de mútua meravella per la veu i els dits de la música, fan sorgir el recital "L’Ovidi, Poema sense acabar", al·lusió metafòrica al títol del poema de Salvat-Papasseit a qui l'Ovidi i en Toti van posar veu i música junts i per separat: una vida i una obra inacabades prematurament; un artista que ens va deixar massa aviat. Un cop més Toti Soler és l'eco transparent i imprescindible d'aquell que lligava cartes i roses i oferia a l'amic els reis i els asos de la més franca i lleial aliança artística i personal. L’amic poeta, actor i cantant d’Alcoi que ara reviu a través de la paraula de l’actor Joan Massotkleiner i de la veu de la cantant Gemma Humet, embolcallats ambdós per tota la sensibilitat apresa i compresa damunt versos de poetes transformats en cançons perennes i mot punyent.

EL POEMA DE NADAL DE J.M. DE SAGARRA
 

El Poema de Nadal és, indiscutiblement, una de les obres poètiques que ha gaudit d’una major popularitat. Josep Maria de Sagarra va donar a aquesta tradició el seu toc personal i va aconseguir que la seva creació fos tot un èxit des del mateix moment en què va veure la llum l’any 1931. Joan Massotkleiner i Toti Soler posen veu i música a aquesta obra mestra que s’ha convertit en un poema emblemàtic, del qual molts catalans se saben de memòria llargs fragments i que es recita arreu del país en les festes nadalenques. L'Estrella, El rabadà, El camí, El noi de la mare i El Cant final, prenen ara una nova i exquisida dimensió artística plena de sensibilitat i emotivitat.

 
Top of Page